Monday 15 February 2016

Masakan Sedap dengan Garam Ana Edar

Baru-baru ini seorang ibu saudara telefon bertanya khabar. Rupanya bukan setakat bertanya khabar. Katanya nak order 2 bekas Garam Masakan Ana Edar. 

Saya teringat saya pernah memberinya sebagai buah tangan semasa beliau berkunjung ke rumah kami beberapa bulan dahulu. Ceritanya lagi, tak terpikir nak menggunakan Garam yang saya bagi tu. Biasalah. Orang yang belum pernah tengok dan rasa memang akan ada sedikit penolakan. 

Ceritanya lagi kebetulan garam di rumahnya habis. Nak keluar malas. Jadi buat keputusan gunakan aje garam yang saya bagi itu. Bukan sedikit dalam sebekas tu tau. Hampir sekilo juga. Kandungannya 800g.

Komennya lagi masakaan rasa bertambah sedap dan lambat basi.


GARAM BIASA
~ 99.9% Natrium Klorida
~ Meningkatkan risiko Tekanan Darah Tinggi (sumber : KKM)

GARAM NATRIUM KLORIDA (NaCl)
~ Jalan segera kepada penyakit
~ Pembunuh tersembunyi dalam makanan (sumber : Persatuan Pengguna Pulau Pinang)

Fakta Garam Masakan Himalaya Ana Edar

Fakta Mengenai Garam Kristal Himalaya
1. Dapat meningkatkan kadar metabolisme tubuh dan dapat menyelesaikan gumpalan lemak dan kolesterol
2. Melancarkan aliran hempedu yang membantu untuk mengawal berat badan
3. Membuang toksin dan asid uric yang berguna untuk mengatasi Asam Urat dan Sakit Tumit
4. Mengandung unsur pembersihan, menghilangkan lendir dan boleh menyerap serta mencegah bau busuk dan mengatasi keracunan dalam perut
5. Mampu menyerap gas-gas dalam perut dan usus
6. Merangsang kelenjar tiroid guna membentuk tulang yang kuat
7. Melancarkan sistem saraf dan aliran neuro transmitter yang dapat membawa isyarat kepada otak
8. Sifat penyerapan Garam Gunung ini adalah faktor penting dalam rawatan kanser
9. Menambah kandungan oksigen dalam darah yang sangat diperlukan untuk melemahkan virus kanser
Sejak teman kenali Ana Edar... teman dah tak guna garam biasa tu... teman dah bertukor kepada GARAM MASAKAN dari ANA EDAR... ianya selamat dan menjamin kesihatan teman sekeluarga... Inshaallah... yang penting GARAM MASAKAN dari ANA EDAR ni membuatkan makanan teman lambat basi sebab takda bahan kimia... Alhamdulillah...
Kristal Garam Mineral (Garam Masakan)
Garam yang lebih menyihatkan kerana mengandungi 84 mineral yang diperlukan oleh badan setiap hari.
Garam ini diambil dari Himalaya. Tiada bahan kimia seperti yang ada pada garam biasa. Garam biasa 99.9% dibuat daripada bahan kimia natrium klorida (NaCl).
Apa yang best tentang garam ni ialah tidak mendatangkan kesan sampingan & sangat baik kepada pesakit darah tinggi, makanan lambat basi dan mudah diserap oleh badan.

Harga RM19 (800g)
Klik untuk memesan Garam Masakan Himalaya Ana Edar
http://nurhaslizahamar.blogspot.my/p/borang-pesanan-semenanjung-malaysia.html
~~ memang sangat tahan lama! Add RM9 untuk pos.. (semenanjung)

✔ 100% HALAL (Produk Bumiputra ISLAM)
✔ IMP - Islamic Manufacturing Practice


No comments:

Post a Comment