Thursday, 29 December 2016

TAWARAN ISTIMEWA SUFFY GOAT


 TAWARAN ISTIMEWA!!!!




MAHU DAPATKAN TAWARAN ISTIMEWA!!!!

SILA ISIKAN BORANG DI BAWAH

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


NAMA





ALAMAT






TALIAN UNTUK DIHUBUNGI





EMAIL





SUSU PILIHAN ANDA


1.SUFFY GOAT RM40
2.SUFFY PEARL RM43
3.SUFFY ANNIS RM27
4.SUFFY ANNIS (COKLAT) RM32









Put a website form like this on your site.



PERTANYAAN BOLEH DIAJUKAN 

WHATSAPP 016 412 6479

Wednesday, 28 December 2016

ANAK-ANAK TIDAK SIHAT KERANA KURANG IMUNISASI BADAN


ANAK-ANAK TIDAK SIHAT KERANA KURANG IMUNISASI BADAN

Assalamualaikum w.b.t

Rasanya majoriti ibu-ibu faham kenapa anak-anak demam atau mudah jatuh sakit. Ia adalah kerana sistem ketahanan badan anak itu kurang.  Bila sistem pertahanan badan kurang maka akan lebih banyak masalah ibu-iu seharian yang akan melanda.
  1. Bila anak-anak mudah jatuh sakit, performance di tempat kerja menurun. Emosi lebih banyak memikirkan bagaimana keadaan anak-anak di taska, sekolah.
  2. Terpaksa kerap ambil cuti yang kadang kala menimbulkan tidak puas hati bos
  3. Anak-anak ketinggalan pelajaran kerana kerap tidak sihat

Bagi bayi pula, perasan atau tidak kadang kala mereka mempunyai masalah kahak, sembelit dan batuk sebenarnya adalah akibat susu yang tidak sesuai. Berbeza dengan susu SUFFY GOAT. Susu kambing telah diketahui antara susu yang hampir sama dari ph kealkalian susu ibu melebihi susu lembu asidik. Susu kambing lebih mudah dicernakan seperti mana susu ibu. Untuk pengetahuan u ols. Di dalam susu ibu mempunyai 40 antibodi dan kandungan di dalam susu kambing hampir sama dengan kandungan yang ada di dalam susu ibu. Jadi susu kambing boleh dijadikan alternatif untuk menggantikan susu ibu.

Namun demikian, tidak dinafikan bahawa keutamaan Kak Nur adalah mengutamakan susu ibu terlebih dahulu. Dan ini yang dikatakan sebagai ALTERNATIF sekiranya ibu-ibu mempunyai masalah untuk menyusukan bayi. Memberikan SUFFY GOAT kepada anak-anak yang BERUMUR 1 TAHUN SAHAJA YA.

Pengalaman Kak Nur memberikan susu SUFFY GOAT pada anak Kak Nur. Of course Kak Nur nak share manfaat yang Kak Nur dan anak Kak Nur rasakan. Sebelum tu Kak Nur nak cerita yang anak Kak Nur mempunyai masalah picky eater yang kritikal. So Kak Nur start menggunakan SUFFY GOAT dek manfaat campuran di dalamnya yang mempunyai DELIMA, KURMA, KISMIS, MADU & MANNA. Serta dia mempunyai masalah alergik protein susu lembu. So susu lembu adalah ❌ boleh sama sekali. Kalau tak akan naik rashes atau muntah.



Berbalik kepada manfaatnya ya..

1. Rasanya sedap. Sekali beri in shaa Allah anak akan repeat

2. Jarang demam. Dari lahir tidak pernah kena batuk berkahak kecuali pada umur 3 tahun Kak Nur cuba tukarkan kepada susu Dut#h La*y. 2 beradik mula batuk berkahak. 

3. Selera makan sedikit bertambah.

4. Anak tidak sembelit.

5. Anak eczema boleh consume SUFFY GOAT untuk mengurangkan kegatalan kulit. Walaubagaimanapun, tetap perlu merujuk usaha-usaha lain untuk menghilangkan eczema ya.

6. Perasan tak. Jika anak masalah usus doktor biasanya akan nasihat supaya elakkan beri susu (susu formula : susu lembu) pada anak. Pengalaman saya apabila anak terjangkit dengan rota virus (cirit-birit & muntah kritikal) ia tidak memberi masalah. Saya buat tambahan untuk beri yakult untuk anak yang sedang menghadapi cirit-birit. Baik utk usus

7. Susu ini tinggi kalsium dan menguatkan tulang anak-anak

8. Meningkatkan IQ & EQ anak. Cerdas & cergas

9. Membekalkan cukup nutrien dalam tubuh


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

NAMA
ALAMAT
TALIAN UNTUK DIHUBUNGI
EMAIL
SUSU PILIHAN ANDA
1.SUFFY GOAT RM38
2.SUFFY PEARL RM43
3.SUFFY ANNIS RM27
4.SUFFY ANNIS (COKLAT) RM32

This online form was provided by Freedback.



Monday, 5 December 2016

Periksa Sendiri Payudara : Elakkan Kanser


Assalamualaikum w.b.t

Pernah tak buat pemeriksaan payudara? Untuk apa? Pemeriksaan ni penting tau untuk mengetahui sekiranya terdapat ketulan yang memungkinkan ianya kanser.

Saya pun baru tahu bahawa progress kanser dari tahap 1 ke tahap 3 tidak mengambil masa yang lama tau. So you better think of the important to check your breast, especially after your last period.

Macam mana nak tahu tanda-tanda awal ni?
Jadi kena peka akan bentuk muka bumi payudara dan puting.

Bagaimana nak tahu tanda-tanda awal kanser payudara iaitu

Perubaharasa di payudara dan puting
Pastikan jika ada terdapat ketulan atau perubahan ketebalan di payudara atau sebelah bawah ketiak
Pastikan jika puting payudara terasa tegang dan sakit
Lihat sekiranya terdapat kedutan pada puting dan puting terperosok ke dalam
Pastikan jika ada terdapat kulit payudara, sekeliling puting atau bersisik, merah ataupun bengkak.

Jom kita ikut langkah ni 




Sekiranya ada perkara-perkara di atas yang tidak normal so lebih baik dapatkan pemeriksaan daripada doktor.



+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++



Saturday, 10 September 2016

PECAH BATU KARANG TANPA PEMBEDAHAN?


Assalamualaikum w.b.t

Hanya yang mengalaminya tahu bagaimana seksanya menghidapi penyakit batu karang. Tapi  tahukah kita bagaimana batu karang terjadi. Batu karang terjadi apabila garam galian yang terdapat di dalam air kencing menjadi pekat dan bertukar menjadi batu.

Batu ini akan menyebabkan sekatan pengaliran air kencing dan menyebabkan kesakitan disekitar buah pinggang dan kelengkang.

Bagaimana ia berlaku :

1. Kekurangan air - Air diperlukan secukupnya dalam tubuh untuk proses penghadaman dan pelawasan yang teratur dan tidak mengganggu sistem dalam badan.

2. Sejarah keluarga - Ada di antara penghidap mempunyai sejarah keluarga terdahulu yang menghidapi penyakit yang sama.

3. Kurang bergerak - Banyak-banyakkanlah membuat pergerakan. Kerana itu kita disarankan untuk bersenam. Individu yang kurang bergerak mempunyai risiko tinggi untuk mendapat batu karang.

4. Pemakanan- Pemakanan yang kurang mengambil serat seperti sayur-sayuran, buah-buahan, bijirin boleh mengundang masalah ini.
Kurangkan juga pemakanan yang mengandungi asik urik yang tinggi seperti makanan laut. Bukan tidak boleh makan ya..tapi berpada. Daging merah, makanan yang bercengkerang juga harus dielakkan.


BAGAIMANA KALAU BATU KARANG DAH TERJADI?

Rawatan batu karang yang diberikan oleh pihak perubatan adalah melalui pembedahan.

PECAHKAN BATU KARANG DENGAN GARAM KRISTAL SOLE




Sole mengandungi 84 zat mineral yang berasal dari pergunungan Himalaya yang diperlukan oleh tubuh manusia. Mineral di dalam SOLE dapat melarutkan dan memecahkan batu karang tanpa pembedahan. 


Hanya minum 1.5 liter air mineral yang dicampur dengan 5ml SOLE x 5 hari.

Ini telah terbukti dengan TESTIMONI di bawah:







Anda boleh terus membuat persanan melalui borang pesanan di bawah
SMS/ Whatsapp/ Telegram (016-412 6479)

Thursday, 8 September 2016

MINUMAN QOQO (KOKO) STEVIA MESRA DIABETES

Oleh : Nur Hasliza Hamar
Tajuk : MINUMAN QOQO (KOKO) STEVIA MESRA DIABETES


Assalamualaikum w.b.t.

Hari ni saja nak kongsi tentang minuman Malt yang saya minum sejak 2 tahun lepas. Inilah sahaja menggantikan Milo. Memang terlalu lama dah tak beli Milo. Anak-anak memang suka koko tapi saya mencari minuman malt yang kurang gula. 

Bila saya join menjadi pengedar Ana Edar, Ana Edar telah keluarkan minuman Qoqo Stevia dengan tujuan rakyat Malaysia dapat menikmati minuman malt yang sihat. Sihat macam mana ya?

Dalam Qoqo Stevia, hanya gula STEVIA digunakan iaitu sejenis gula yang berasal dari tumbuh-tumbuhan yang kebanyakan dalam kajian digunakan sebagai pengganti gula kepada pesakit diabetes.

Kita tahulahkan. Bila ada orang menghidap sakit diabetes maksudnya mereka tidak boleh mengamalkan makanan dan minuman yang tinggi gula. Jadi, stevia menjadi bahan ganti pemanis yang berbeza dari gula biasa. 

Oleh yang demikian, ia memang sesuai juga untuk seisi keluarga termasuklah anak-anak.

MANFAAT:

Tidak meninggikan gula dalam darah
Memberikan tenaga kerana rumusan Qoqo Stevia + Kurma (masih lagi pemanis semulajadi)




Ini gambar kek cawan yang saya buat untuk anak-anak saya menggunakan QOQO STEVIA



Untuk membuat pesanan boleh menghantar pesanan Qoqo Stevia anda melalui borang di bawah

SMS/ Whatsapp/ Telegram (016-412 6479)

Monday, 5 September 2016

PECAH BATU KARANG TANPA PEMBEDAHAN?


Assalamualaikum w.b.t

Hanya yang mengalaminya tahu bagaimana seksanya menghidapi penyakit batu karang. Tapi  tahukah kita bagaimana batu karang terjadi. Batu karang terjadi apabila garam galian yang terdapat di dalam air kencing menjadi pekat dan bertukar menjadi batu.

Batu ini akan menyebabkan sekatan pengaliran air kencing dan menyebabkan kesakitan disekitar buah pinggang dan kelengkang.

Bagaimana ia berlaku :

1. Kekurangan air - Air diperlukan secukupnya dalam tubuh untuk proses penghadaman dan pelawasan yang teratur dan tidak mengganggu sistem dalam badan.

2. Sejarah keluarga - Ada di antara penghidap mempunyai sejarah keluarga terdahulu yang menghidapi penyakit yang sama.

3. Kurang bergerak - Banyak-banyakkanlah membuat pergerakan. Kerana itu kita disarankan untuk bersenam. Individu yang kurang bergerak mempunyai risiko tinggi untuk mendapat batu karang.

4. Pemakanan- Pemakanan yang kurang mengambil serat seperti sayur-sayuran, buah-buahan, bijirin boleh mengundang masalah ini.
Kurangkan juga pemakanan yang mengandungi asik urik yang tinggi seperti makanan laut. Bukan tidak boleh makan ya..tapi berpada. Daging merah, makanan yang bercengkerang juga harus dielakkan.


BAGAIMANA KALAU BATU KARANG DAH TERJADI?

Rawatan batu karang yang diberikan oleh pihak perubatan adalah melalui pembedahan.

PECAHKAN BATU KARANG DENGAN GARAM KRISTAL SOLE




Sole mengandungi 84 zat mineral yang berasal dari pergunungan Himalaya yang diperlukan oleh tubuh manusia. Mineral di dalam SOLE dapat melarutkan dan memecahkan batu karang tanpa pembedahan. 


Hanya minum 1.5 liter air mineral yang dicampur dengan 5ml SOLE x 5 hari.

Ini telah terbukti dengan TESTIMONI di bawah:







Anda boleh terus membuat persanan melalui borang pesanan di bawah
SMS/ Whatsapp/ Telegram (016-412 6479)

Monday, 22 August 2016

3 PERKARA DALAM KELAS DIGITAL MARKETING

3 Perkara yang saya belajar DIGITAL MARKETING CLASS

1. PERSONAL BRANDING - Bagaimana anda mahu orang lain mengenali anda. Pertama kali pandang saya apa yang anda fikir?

2. MARKET SURVEY - Kajian awal untuk melihat adakah produk yang dijual /mahu dijual mempunyai permintaan. Main jual je tetiba tak ada orang nak beli. Sudahnya pakai sediri la..


3.Paling BEST belajar bagaimana nak analisa data dari Google Trends dan Google Adwords untuk meletakkan target audience di FB Ads & keyword yang tepat serta bina blog serta menggunakan instagram untuk market produk anda.

4. Copywriting mengikut 4 jenis brain color. Satu teks tapi dapat menarik minat 4 jenis brain color berbeza untuk meneliti posting kita di FB. Copywriting yang bagus akan menarik minat untuk prospek berinteraksi dengan kita

Antara 3 channel mana yang anda selesa. Yang penting blog mesti ada kerana kita di fasa Slow Fashion Movement. Orang nak relaks-relaks mencari informasi dan memilih produk.